11:18 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, σχολίασε τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις από πλευράς Άγκυρας.

Δέσμη μέτρων για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και δέσμη μεσοπρόθεσμων μέτρων με φοροαπαλλαγές, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τα μέτρα που ανακοινώνονται

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στα μέτρα θα συμπεριληφθούν μειώσεις στην εισφορά αλληλεγγύης, τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ. Το ακριβές ύψος αυτών θα προσδιοριστεί από τον κ. Μητσοτάκη. 

Ακόμη, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, η οποία θα βασίζεται στο εξής τρίπτυχο: εξοπλιστικά προγράμματα, ενίσχυση στρατιωτικού προσωπικού και ενίσχυση ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Μόρια

Αναφορικά με τη φωτιά που έκαψε ολοκληρωτικά τη Μόρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκε πως θα στεγαστούν άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έμειναν άστεγοι.

Οι δηλώσεις Ακάρ

Σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα να σωπάσει για να μην γίνει μεζές για συμφέροντα άλλων χωρών, ο κ. Πέτσας τόνισε πως οι εν λόγω ρητορικές ανήκουν σε περασμένους αιώνες και δεν πείθουν πλέον ούτε το ακροατήριο εντός της Τουρκίας στο οποίο απευθύνονται κυρίως. 

Παρατήρησε πως αν η τουρκική πλευρά συνεχίζει την τακτική προκλήσεων, θα οδηγηθεί μοιραία στην επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε.

Ο κ. Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τη Γαλλία θα είναι πολυεπίπεδη και θα προχωρήσει, αλλά οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε κατάλληλο χρόνο. Παράλληλα χαρακτήρισε θετική κάθε μεσολαβητική προσπάθεια για να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπως για παράδειγμα αυτή της Γερμανίας.

Tags:
Θεσσαλονίκη, Χουλουσί Ακάρ, Τουρκία, Στέλιος Πέτσας, Μέτρα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK