08:39 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (506)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επικοινωνίας ή συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε δύο προϋποθέσεις.

Ελλάδα και Τουρκία διατηρούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας σε επίπεδο συμβούλων, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στα ελλητουρκικά, ενώ τόνισε ότι τυχόν επικοινωνία των ηγετών των δύο χωρών δεν θα πρέπει να αποτελεί είδηση. 

Ωστόσο, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις, να υπάρχει εμπιστοσύνη και να είναι καλά προετοιμασμένη.

Ανέφερε ακόμα ότι από τη στιγμή που υπήρξε αποκλιμάκωση με τη μη ανανέωση της NAVTEX, μπορούσαν να αρχίσουν αυτές οι επικοινωνίες σε επίπεδο συμβούλων. 

«Μένει να φανεί αν τα λόγια θα έχουν συνέχεια και αν ταυτίζονται με τις πράξεις. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι εφικτή η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών από το σημείο που σταμάτησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας», συμπλήρωσε ενώ είπε ότι το πλαίσιο εκεί είναι καθορισμένο και αφορά αποκλειστικά στις δύο χώρες.

Σχετικά με τις κυρώσεις και αν η Ελλάδα υπαναχωρεί υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, απάντησε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση υπαναχώρησης αλλά μια διαδικασία σε εξέλιξη. Σημείωσε ότι ο κατάλογος των κυρώσεων θα τεθεί υπόψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αναμένεται να εγκριθεί.

«Το αν θα εφαρμοστούν, θα κριθεί από τη συμπεριφορά της Τουρκίας μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής και μετά. Οποιαδήποτε αναδίπλωση δεν πρέπει να είναι προσχηματική», υπογράμμισε.
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (506)
Tags:
επικοινωνία, Στέλιος Πέτσας, ελληνοτουρκικά, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK