07:37 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (107)
0 01
Βρείτε μας

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές στους δρόμους, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, η οποία κατέκαψε ολοσχερώς το ΚΥΤ της Μόριας.

Τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι τρόποι επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο.

​O πρωθυπουργός μάλιστα παρουσίασε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης βίντεο από τη δομή που στήθηκε μέσα σε λίγες μέρες στο Καρά Τεπέ, αντιπαραβάλλοντάς την με την κατάσταση που παρέλαβε στη Μόρια.

Από την πλευρά της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε στο Twitter:

«Kαλή διμερής επαφή με την καγκελάριο Μέρκελ, που έχει την τρέχουσα Προεδρία του Συμβουλίου. Στη συνέχεια συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης [με τον οποίο συζητήσαμε] την κατάσταση στη Λέσβο και τα πρόσφατα επιτεύγματα των ελληνικών αρχών. Διερευνήσαμε περαιτέρω συνεργασία της ΕΕ και της Ελλάδας για πιθανό πιλοτικό έργο σχετικά με κέντρο υποδοχής και ασύλου στη Λέσβο».

 

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (107)
Tags:
μεταναστευτικό, δομή μεταναστών, Άνγκελα Μέρκελ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK