07:14 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λύση στον συνωστισμό που παρατηρείται στα ΜΜΜ εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19 σε μια-δυο ημέρες προανήγγειλε, την Τρίτη (22/09), ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε, την Τρίτη (22/09), πως το ζήτημα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19 θα λυθεί σε μερικές ημέρες, ενώ αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά. 

«Μας προβληματίζει η πυκνότητα των λεωφορείων»

Με δηλώσεις του στο Blue Sky, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το θέμα των μέσων μαζικής μεταφοράς απαιτεί χρόνο και η κατάσταση που παρατηρείται εν μέσω της πανδημίας, προβληματίζει την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο Πέτσας είπε το εξής:

«Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες, αλλά παίρνει χρόνο και ψάχνουμε αναγκαστικά για άλλες λύσεις. Θέλουμε μiα με δύο ημέρες γι' αυτό. Μας προβληματίζει το τι θα κάνουμε με την πυκνότητα των λεωφορείων. Όσο πυκνώνουν τα λεωφορεία, θα σταματήσει και η πίεση στο μετρό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, το ψάχνουμε».

«Είναι καλό που μνημονεύεται ως 61ος γύρος διαπραγματεύσεων»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για συμφωνία με την Άγκυρα ως προς την επανέναρξη διερευνητικών επαφών, τονίζοντας πως «είναι καλό που μνημονεύεται ως 61ος γύρος διαπραγματεύσεων».

Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε:

«Δείχνει ότι υπάρχει ένα πλαίσιο, καλά προετοιμασμένο, εκεί δηλαδή που σταμάτησε τον Μάρτιο του 2016. Μας κάνει πιο αισιόδοξους ότι τα θέματα που συζητούνται είναι σαφώς καθορισμένα, τα γνωρίζουν και οι δύο πλευρές, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις άρα πάμε σε οριοθέτηση των θαλάσσιών μας ζωνών, δηλαδή της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας».
Tags:
ελληνοτουρκικά, Στέλιος Πέτσας, μέσα μαζικής μεταφοράς, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK