22:34 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1074)
0 02
Βρείτε μας

1.200 κλίνες ΜΕΘ για τους ασθενείς του κορονοϊού προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, υπενθυμίζοντας πως αναμένονται 6.200 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

Στα στοχευμένα μέτρα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, τα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού και την ανακούφιση των δομών υγείας, αλλά και τη νέα ΚΥΑ περί επιστράτευσης κλινών σε ιδιωτικές ΜΕΘ, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Star.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε περήφανος για τους εργαζόμενους στην Υγεία, τονίζοντας πως κατανοεί τον μεγάλο αγώνα που δίνουν. Όπως είπε, θα προστεθούν 1.200 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη από σήμερα να παρέχονται για περίθαλψη ασθενών, υπενθυμίζοντας πως αναμένονται 6.200 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

Δέσμευση κλινών με νέα ΚΥΑ

Αναφερόμενος στη δέσμευση, με νέα ΚΥΑ, κλινών σε στρατιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές, σημείωσε πως αυτό γίνεται προκειμένου να αντέξει συνολικά το ΕΣΥ στην περίθαλψη. Όχι μόνο των περιστατικών COVID- 19, αλλά και άλλων σοβαρών ασθενειών, για τις οποίες θα εξακολουθούν να χρειάζονται κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία.

Σαρωτικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας σχετικά με τα στοχευμένα μέτρα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, σε 900 τα κρούσματα κορονοϊού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας λόγος για τον οποίο έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί έλεγχοι.

«Ήδη στο κέντρο της Αθήνας υπάρχου μονάδες του Υπουργείου Υγείας που κάνουν ελέγχους σε πολίτες και ευάλωτες ομάδες» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Πρόσθεσε ότι «η επόμενη ημέρα έχει να κάνει και με τα ξενοδοχεία καραντίνας» προκειμένου να προστατευθούν επί 14 ημέρες οι πολίτες χωρίς ή με λίγα συμπτώματα.

Τέλος, σχολιάζοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού, πρόσθεσε πως «με την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί, πετύχαμε να έχουμε τους λιγότερους θανάτους. Αυτό μπορεί να συνεχισθεί με τα ατομικά μέτρα προστασίας».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1074)
Tags:
ΜΕΘ, κορονοϊός, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK