06:43 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1076)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε το πρωί το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Έκκληση για αύξηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ και δωρεάν τεστ για όλους, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τις συναντήσεις που είχε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού

Παρατήρησε ότι τον τελευταίο μήνα διαγνώστηκε στην Ελλάδα το 50% των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, ενώ έκανε λόγο για «μία ανησυχητική εξάπλωση του ιού σε κλειστές δομές, οίκους ευγηρίας, δομές μεταναστών.

«Προφανώς η επιβάρυνση του ΕΣΥ είναι αυτήν την ώρα πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας. Είναι προφανές ότι δε μείναμε ασφαλείς, παρά τις μεγαλοστομίες της πρώτης περιόδου και υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες ιδίως στο άνοιγμα του τουρισμού, στο άνοιγμα της οικονομίας» σημείωσε.

Τόνισε ότι η μεγαλύτερη από όλες τις ευθύνες είναι ότι «δεν αξιοποιήθηκε αυτός ο χρόνος προκειμένου να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα, προκειμένου να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή της μάχης».

Σχολίασε ακόμα πως «χειροκροτούσαμε τους νοσηλευτές και τους γιατρούς άλλοι μέσα από την ψυχή μας άλλοι όμως υποκριτικά» εξηγώντας ότι

«το καλύτερο χειροκρότημα εκείνη την ώρα θα ήταν η ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ που σήμερα είναι 5% μικρότερος ο αριθμός των μόνιμων και έκτακτων εργαζόμενων στο ΕΣΥ απ' ότι ένα χρόνο πριν».

Τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η άμεση προκήρυξη 15.000 θέσεων σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η πρόνοια ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη. Κι αν ένα δίδαγμα μπορούμε να βγάλουμε από την πανδημία είναι να την αξιοποιήσουμε για να στηρίξουμε το ΕΣΥ που, πολύ φοβάμαι, αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα, και με την εγκληματική αμέλεια που δείχνει η κυβέρνηση, πολύ γρήγορα θα επιβαρυνθεί και θα βρεθούμε σε οριακές καταστάσεις. Ας ελπίσουμε να τις αποφύγουμε. Και η ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες και στους γιατρούς, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση» κατέληξε.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1076)
Tags:
Ευαγγελισμός, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK