14:47 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1045)
0 12
Βρείτε μας

Η υπουργός συζήτησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και για ευρύτερα εκπαιδευτικά ζητήματα, αλλά και για τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, επισκέφθηκε σχολεία σε περιοχές της Κορινθίας και της Αρκαδίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Κατά την επίσκεψή της, η Νίκη Κεραμέως συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον κορονοϊό και την έως τώρα λειτουργία των σχολείων.

Επίσης, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους μαθητές, λέγοντας πως δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία» διευκρίνισε η υπουργός.

Αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση, τόνισε πως είναι πολύ χρήσιμη και το Υπουργείο έχει παράσχει τα εργαλεία ώστε να εφαρμοστεί εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί, αλλά ασφαλώς τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα σχολεία σε Κορινθία και Αρκαδία, όπου με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε την υποδειγματική τήρηση των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον κορονοϊό. Σε αυτό έχουν συμβάλει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης, μαθητές, γονείς» σημείωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. 

Παράλληλα τόνισε πως «είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1045)
Tags:
μάσκες, μάσκα, καταλήψεις, κατάληψη, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK