15:13 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στην εκδήλωση για την αναβάθμιση του φωτισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης μίλησε ο πρωθυπουργός, το βράδυ της Τετάρτης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εκδήλωση της αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το βράδυ της Τετάρτης.

Το έργο πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο φωτισμός διακρίνει τα μνημεία του Ιερού Βράχου από τα τείχη, αλλά και μεταξύ τους.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, το φως του 21ου αιώνα αγκαλιάζει την Ακρόπολη. Είναι γιορτή πέρα και πάνω από σύνορα και γλώσσες. Οι αξίες που γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο αποτελούν πανανθρώπινο κτήμα.

«Η Δημοκρατία και οι αρχές της κλασικής Αθήνας χρειάζονται περισσότερο φως στις μέρες μας καθώς κάποιοι αμφισβητούν το πολίτευμα του μέτρου και την ικανότητά του να φέρει ισότητα και δίκαιη συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία. Απαιτούν και ανάδειξη εκείνων των πλευρών που θα οδηγήσουν στον αναστοχασμό των δημοκρατικών κανόνων. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα και με το νέο τρόπο γνωριμίας μας με την Ακρόπολη» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισημαίνοντας πως ο προηγούμενος φωτισμός μετρούσε ήδη 15 χρόνια και έτσι ο χρόνος τον έφθειρε και η τεχνολογία των ξεπερνούσε.

«Η αλλαγή που δρομολογείται σήμερα ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή. Να επανενταχθεί στη σύγχρονη καθημερινότητα το σύμβολο της κλασικής Ελλάδος. Ο πρακτικός στόχος ήταν διττός. Από τη μία πλευρά να αναδειχθεί ο χώρος με τον όγκο και τη γεωμετρία του» σημείωσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το σημερινό αναβατήριο αντικαθίσταται από έναν ευρύχωρο ανελκυστήρα.

Όπως επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, πριν από τρία χρόνια ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για μια νέα ευρωπαϊκή κυριαρχία και όσα μεσολάβησαν επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητά της. «Προβλήματα δεν μπορούν να απαντηθούν μεμονωμένα παρά με τη συνεργασία όλων των χωρών και των λαών της ευρωπαϊκής ηπείρου μας που είναι η κοινή μας πατρίδα. Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε τα κρίσιμα στοιχήματα των καιρών μας αν τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι» σχολίασε.

«Να μην αφήσουμε καμία σκιά να θαμπώσει τις αξίες της σύγχρονης Ευρώπης αλλά να τις αγκαλιάσουμε με ακόμη περισσότερο φως που αιώνια θα εκπέμπει μέρα και νύχτα η Ακρόπολη» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Tags:
Υπουργείο Πολιτισμού, Παρθενώνας, Ακρόπολη, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK