03:53 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε «μάχη» για την αναφορά σχετικά με την Τουρκία εξελίσσεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, μετά το «μπλόκο» που έβαλαν Ελλάδα και Κύπρος.

Αθήνα και Λευκωσία απέρριψαν το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς θεωρούν πως «θα πρέπει να υπάρξουν πολλές αλλαγές και προσθήκες».

Μάλιστα, λίγο μετά από αυτή την εξέλιξη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Αναστασιάδης, Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν έχουν έκτακτη συνάντηση για να αρθεί το «αδιέξοδο».

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το βράδυ της Πέμπτης, μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε σημαντική τη Σύνοδο Κορυφής.

Ανέφερε ότι το βασικό κείμενο που προτάθηκε δεν είναι αποδεκτό από την Ελλάδα γιατί δεν είναι ισορροπημένο, ενώ χρειάζεται να οικοδομηθεί ένα σχέδιο συμπερασμάτων το οποίο θα έχει τουλάχιστον τέσσερις πυλώνες.

«Αυτοί οι τέσσερις πυλώνες μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα κράτη μέλη και είναι αλληλένδετοι, ιδίως οι δύο τελευταίοι. Δεν πρέπει να έχουμε μόνο τη μία πλευρά του "καρότου" ή του "μαστιγίου", αλλά και οι δύο να είναι πάνω στο τραπέζι όπως έχει ήδη πει και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Μισέλ και στην πρόσκληση την οποία έχει απευθύνει στα κράτη μέλη για τη σημερινή σύνοδο» εξήγησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Επίσης, απαντώντας σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε όσον αφορά στο θέμα των κυρώσεων έναντι της Τουρκίας, τόνισε πως «μας περιμένει πολλή δουλειά, θα πρέπει να περιμένουμε στο τέλος της βραδιάς ένα αποτέλεσμα το οποίο θα εκφράζει την ενότητα της ΕΕ απέναντι σ' έναν εταίρο όπως είναι η Τουρκία, ο οποίος είναι σημαντικός φυσικά, έχει πολλά στοιχεία θετικά να συνεισφέρει αλλά πρέπει να σταματήσει να προκαλεί είτε με τις ενέργειες είτε με τη ρητορική της. Κι αυτή η αποφασιστικότητα πρέπει να βγει σήμερα από τις Βρυξέλλες και θα βγει».
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK