18:07 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (681)
0 03
Βρείτε μας

Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη από τη δήλωση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε μέσω των συμπερασμάτων της σχετικά με την Τουρκία ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη Σύνοδο. 

Όπως τόνισε, η Ένωση ξεκαθάρισε πως η άρση κάθε μονομερούς ενέργειας από πλευράς της Άγκυρας αποτελεί προϋπόθεση βελτίωσης των σχέσεων. Από την άλλη, κατέστη σαφές πως θα υπάρξουν επιπτώσεις για την Τουρκία στο ενδεχόμενο που δεν ακολουθήσει αυτό τον δρόμο.

«Θα υπάρξουν επιπτώσεις αν δεν συμμορφωθεί η Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε στο ότι η Ελλάδα σκοπεύσει να ξεκινήσει το «συντομότερο δυνατόν» τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

Κυβερνητικές πηγές: Το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου αντανακλά τις ελληνικές θέσεις

Ικανοποίηση εκφράζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τα αποτελέσματα από την πρώτη μέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής.

Όπως τονίζουν, στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων που υιοθετήθηκε, αντανακλά τις θέσεις της Ελλάδας, όπως αποτυπώθηκαν κατά την προσέλευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις εργασίες της Συνόδου.

Η διαπραγμάτευση αποδείχθηκε δύσκολη, σημειώνουν, τονίζοντας, παράλληλα, πως το τελικό ανακοινωθέν είναι καλύτερο για τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου από εκείνο που είχε προταθεί αρχικά. 

Οι κυβερνητικές πηγές επαναλαμβάνουν πως ο διάλογος με τη γείτονα είναι «ανοιχτός, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μη γίνονται παράνομες ενέργειες εκ μέρους της».

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (681)
Tags:
κυρώσεις, Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σύνοδος Κορυφής, ΕΕ, Βρυξέλλες, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK