14:15 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Άμεσο ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, σχετικά με την κριτική του Αλέξη Τσίπρα κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Απάντηση στην κριτική που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής και αφορούν τα ελληνοτουρκικά, δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

«Ο μοναδικός άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο που δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτα από τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία, είναι ο κύριος Τσίπρας» σχολίασε ο κ. Πέτσας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Έκανε, παράλληλα, λόγο για «θλιβερή εξαίρεση που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο συγκρινόμενη με τις αντιδράσεις όλων των διεθνών παραγόντων, περιλαμβανομένης της ίδιας της Τουρκίας και του διεθνούς Τύπου».

Ολοκληρώνοντας το σχόλιό του ο κ. Πέτσας έκρινε πως ο κ. Τσίπρας «προσπαθεί να βρει σωσίβιο από τα εσωκομματικά του προβλήματα», επεσήμανε, όμως πως «απάντηση σε αυτά δεν είναι η πολιτική μυωπία και η μικροψυχία, ιδίως όταν τοποθετείται σε τόσο κρίσιμα θέματα».

Η τοποθέτηση Τσίπρα

Νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκτιμήσει πως ο πρωθυπουργός έφυγε από της Βρυξέλλες «για ακόμα μια φορά με άδεια χέρια».

Εξήγησε πως ο πρωθυπουργός δεν εξασφάλισε κυρώσεις για την Τουρκία ή έστω μηχανισμό που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν ξαναρχίσουν οι προκλητικές ενέργειες από την Άγκυρα.

«Ούτε κυρώσεις στην Τουρκία ούτε καν ένας μηχανισμός που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν ξεκινήσουν ξανά οι προκλήσεις».
Tags:
ελληνοτουρκικά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία, Αλέξης Τσίπρας, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK