17:05 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στη διασπορά του κορονοϊού, την Αθήνα και τις επόμενες κινήσεις.

Την ανάγκη να περάσει ένα ικανό διάστημα από τη λήψη των μέτρων για να αξιολογηθούν υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι πριν από αυτή την αξιολόγηση δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην ανησυχία που υπάρχει για περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίου που, πρόσθεσε, «δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο γρήγορα, όπως τα Τρίκαλα, η Πιερία και το κέντρο της Αθήνας».

Ερωτηθείς για τυχόν λήψη νέων μέτρων ξεκαθάρισε ότι: «Πριν δούμε πώς αποδίδουν τα μέτρα, δεν θα πάρουμε πρόσθετα». Μάλιστα, εκτίμησε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη είναι πολλά, σημασία όμως έχει η εφαρμογή τους.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε χθες ότι το ερώτημα είναι να τηρούνται τα μέτρα, προσθέτοντας παράλληλα ότι και οι έλεγχοι των αρχών έχουν ενταθεί. 

Όπως εξήγησε «βρισκόμαστε στην 11η ημέρα από τη λήψη των τελευταίων μέτρων και στη 14η ημέρα θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμά τους», ενώ «αν όλοι τηρήσουμε τα μέτρα για 14 ημέρες ο ιός θα νικηθεί, τόσο απλά».

Σημειώνεται ότι, μετά από πρόταση και συνεννόηση με Επιτροπή, αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων για αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού μέχρι 12 Οκτωβρίου.

Tags:
Μέτρα, COVID-19, κορονοϊός, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK