19:13 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1113)
0 22
Βρείτε μας

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συζήτηση με τον ιστορικό και συγγραφέα Γιουβάλ Νόα Χαράρι στο Athens Democracy Forum 2020.

Σχεδόν αδιανόητο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γενικού lockdown, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για γενική συμφωνία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο. 

Κατά τη συζήτηση με τον ιστορικό και συγγραφέα Γιουβάλ Νόα Χαράρι στο Athens Democracy Forum 2020, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«νομίζω ότι υπάρχει μια γενική συμφωνία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, ότι είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδιανόητο να πάμε σε ένα δεύτερο γενικό lockdown. Χρησιμοποιούμε περισσότερο τώρα τα τοπικά lockdown, την έξυπνη ιχνηλάτηση, το μαζικό testing».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ερωτηματικό είναι αν μπορούμε να ζήσουμε με τον κορονοϊό και να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη συνήθη οικονομική δραστηριότητα δίχως ένα πλήρες lockdown και δίχως να συσσωρευτεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας. 

Εκτίμησε ότι ακόμα δεν υπάρχει απάντηση καθώς μπροστά μας έχουμε τρεις με τέσσερις πολύ δύσκολους μήνες.

«Ελπίζω όμως και είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα από αυτά που ήδη λαμβάνουμε. Όμως αν ρωτήσει κάποιος αν αυτό μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, η απάντηση είναι καθαρά “όχι”».

Σχετικά με την οικονομική στήριξη, αναφέρθηκε στις κινήσεις στήριξης των εισοδημάτων προσθέτοντας ότι «αντέχουμε να το κάνουμε αυτό ακόμη για κάποιο χρόνο, αλλά δεν αντέχουμε να το κάνουμε για πάντα. Έτσι κοιτάζουμε πολύ προσεκτικά τους αριθμούς καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο και στον χειμώνα».

Επανέλαβε την προσήλωση της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις δηλώνοντας ότι:

«Μετά από δέκα χρονιά λαϊκισμού έχουμε τώρα μια κυβέρνηση η οποία είναι φιλελεύθερη, μετριοπαθής και προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις που θέλει να πραγματοποιήσει μεγάλες αλλαγές και η οποία απολαμβάνει μεγάλης λαϊκής στήριξης. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης και πειραματισμών με λαϊκιστές, στην περίπτωσή μας από την Αριστερά, η ελληνική κοινωνία ήταν έτοιμη και μέσω ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών επέλεξε να μας δείξει την εμπιστοσύνη της. Σε τρία χρόνια θα ξαναπάμε στις κάλπες κι αν είναι ικανοποιημένοι από εμάς οι πολίτες θα μας ξαναψηφίσουν, αν όχι θα επιλέξουν κάτι άλλο. Αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας και της δυνατότητας που έχει να αυτοδιορθώνεται».

Ακόμα ευχήθηκε τα καλύτερα στον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του τονίζοντας ότι «ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, δεν εξαιρεί κανέναν, μπορεί να μας επηρεάσει όλους».

«Το να φοράς μάσκα δεν αποτελεί πολιτική δήλωση, είναι μία πράξη αυτοπροστασίας αλλά και αλληλεγγύης, καθώς προστατεύεις άλλους, ειδικά την οικογένειά σου, διότι γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες μεταδόσεις γίνονται εντός του νοικοκυριού. Επομένως, πρόκειται για μία πράξη προστασίας αυτών που αγαπάς» σημείωσε.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1113)
Tags:
COVID-19, lockdown, κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK