18:44 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, ανακοίνωσαν νέα επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία στο Μουσείο της Ακρόπολης παρουσιάζοντας νέα επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα. Στις σχετικές ανακοινώσεις συμμετέχει και ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Twitter, χάρη στη νέα επένδυση της Microsoft, «η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του γνωστού μας cloud».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο χειμώνα, ο κ. Μητσοτάκης είχε δύο συναντήσεις με τον πρόεδρο της Microsoft.

Τον Ιανουάριο, στο Νταβός, Μητσοτάκης και Σμιθ είχαν συζητήσει για την πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα.

Έναν μήνα μετά, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, είχαν αναφερθεί στις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν σε πολλούς τομείς με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυξημένες επενδύσεις και ενίσχυση της συνεργασίας με τη Microsoft στην Ελλάδα.

Επίσης, οι δύο άνδρες είχαν αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους η Microsoft θα μπορούσε να συμβάλει στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της μετάβασης στην πράσινη οικονομία, μέσω επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και στις δυνατότητες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσα από καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές.

Tags:
επένδυση, Microsoft, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK