09:03 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Η Ελλάδα έχει τον ήλιο της και τώρα αποκτά και το cloud της» δήλωσε ο πρωθυπουργός για την επένδυση της Microsoft στη χώρα μας.

Για «πολυεπίπεδη επένδυση, χάρη στην οποία η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην παρουσίαση της νέας επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα, το πρωί της Δευτέρας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, στο Νταβός της Ελβετίας και «μέσα σε μόλις εννέα μήνες φτάσαμε εδώ» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το όφελος για την ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε βάθος δεκαετίας» τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, από το 2021 ο επισκέπτης της Αρχαίας Ολυμπίας θα τη βλέπει τρισδιάστατη μέσα από μια εφαρμογή και έτσι θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που βλέπουμε τον αρχαίο πολιτισμό και τα μνημεία μας.

«Με το ελληνικό cloud, ελληνικά δεδομένα και δεδομένα από την ευρύτερη περιοχή θα αποθηκεύονται εδώ στην Ελλάδα με ασφάλεια και με χαμηλότερο κόστος» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Όπως επισήμανε, ως πολίτης προσδοκά φθηνότερες και πιο γρήγορες ψηφιακές υπηρεσίες και ως πρωθυπουργός περισσότερα. Σημείωσε ότι τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και, όπως είπε, περιμένει να βοηθηθούν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ενώ χαρακτήρισε την επένδυση όχι μόνο «τεχνολογικό και οικονομικό άλμα», αλλά και «βήμα εκδημοκρατισμού».

«Καλωσορίζω στη χώρα μας τον φίλο Μπραντ και τη νέα εμβληματική συνεργασία μας με τη Microsoft. Η Ελλάδα έχει τον ήλιο της και τώρα αποκτά και το cloud της» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πρόεδρος Microsoft: Είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα

Σημαντική μέρα για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της αμερικανικής εταιρείας στη χώρα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στη χώρα.

«Η επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία. Δεν το κάνουμε σε πολλές χώρες, μάλιστα το κάνουμε το 2020, μια χρονιά με προκλήσεις» σχολίασε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το κέντρο δεδομένων θα λειτουργήσει ως περιφερειακό κέντρο και για τις γειτονικές χώρες.

Tags:
Τεχνολογία, ψηφιακή πολιτική, Τηλεπικοινωνίες, επενδύσεις, επένδυση, Microsoft, ΗΠΑ, Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK