19:13 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Εκπτώσεις για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές και δωρεάν πάγιο για όλους έως τις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ.

Μάλιστα, τόνισε πως εδώ και 14 μήνες η ΔΕΗ έχει αλλάξει προσανατολισμό και μετατρέπεται από μία δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις και κίνδυνο βιωσιμότητας σε μια σύγχρονη ενεργειακή δύναμη.

«Οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης απελευθέρωσαν της ΔΕΗ από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και από τα κύματα των αλλεπάλληλων προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων. Αποδείξαμε ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο και πως κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης» συμπλήρωσε υπενθυμίζοντας ότι στη ΔΕΗ το 51% εξακολουθεί να το κατέχει το δημόσιο. «Μπορεί λοιπόν μια δημόσια επιχείρηση να γίνει απολύτως ανταγωνιστική αρκεί να υπάρχει σχέδιο, αποφασιστικότητα, διαδικασίες και πρώτα και πάνω από όλα οι άνθρωποι που θα υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο» σημείωσε.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως η ΔΕΗ μετατρέπεται σε μια δημόσια επιχείρηση η οποία αυξάνοντας τον πλούτο της, αυξάνει και τον εθνικό πλούτο και συνεχάρη ηγετικά στελέχη και εργαζόμενους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Ναι, η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story».

Μιλώντας για τα 70 χρόνια της ΔΕΗ, ανέφερε πως ο ηλεκτρισμός έφτασε και στο τελευταίο χωριό της πατρίδας μας.

«Η ΔΕΗ στάθηκε πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή. Χαίρομαι που η ΔΕΗ γιορτάζει τα γενέθλιά της παρέχοντας νέες μειώσεις, εκπτώσεις για όλους τους καταναλωτές, ειδικά τους πιο ευάλωτους. Προσφέροντας ταυτόχρονα για τον τόπο ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αυξήσει συνολικά τον εθνικό πλούτο και την απασχόληση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Tags:
λιγνιτικές μονάδες, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΝΔ, ηλεκτρική ενέργεια, ηλεκτρικό ρεύμα, ηλεκτροδότηση, ηλεκτρισμός, ρεύμα, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK