04:40 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά» δήλωσε ο πρωθυπουργός για την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δήλωση για την απόφαση του Εφετείου για τη δίκη της Χρύσης Αυγής έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά» τόνισε και υπογράμμισε ότι «ως πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων».

Επισήμανε ωστόσο ότι ως Έλληνας πολίτης συμμετέχει στην καθολική ικανοποίηση για την αναγνώριση του εγκληματικού της χαρακτήρα.

Παράλληλα δήλωσε υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής»

Η δήλωση του πρωθυπουργού

«Η σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής κλείνει ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας. Η πολιτική του διάσταση έχει, ευτυχώς, κριθεί με τη νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε απ’ τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Τώρα, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δίνει και αυτή την δική της απάντηση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και επισήμανε:

«Ως Πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων. Ως Έλληνας πολίτης, όμως, συμμετέχω στην καθολική ικανοποίηση για την αναγνώριση του εγκληματικού της χαρακτήρα. Και είμαι υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής».

Όπως επισήμανε, η Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό, κατήγγειλε τον λαϊκισμό που τον ανέθρεψε στις πλατείες του τυφλού μίσους και της βίας και όπως είπε χαρακτηριστικά, ούτε στιγμή δεν συνέπλευσε με εκπροσώπους του, είτε σε πολιτικές επιλογές είτε σε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες. Σημείωσε ότι η ΝΔ με διάταξη που ψήφισε, κατάφερε να αποκλειστούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής από την κρατική χρηματοδότηση, ενώ αρνήθηκε να νομιμοποίησε την παρουσία τους ακόμη και σε απλές, εθιμοτυπικές εκδηλώσεις.

«Η Ιστορία έγραψε ότι επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε ο δρόμος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επί των ημερών της, επίσης, διευκολύνθηκε και επιταχύνθηκε μια διαδικασία που βάλτωνε επί τεσσεράμισι χρόνια. Ώστε να φτάσουμε σήμερα η Δικαιοσύνη να πάρει τις αποφάσεις της» σχολίασε.

Και σημείωσε πως το ναζιστικό μόρφωμα, μετά τις κάλπες, καταδικάστηκε και στο δικαστήριο. Επισημαίνοντας πως η σημερινή δικαστική απόφαση αποτελεί μία απόδειξη της δύναμης που εκπέμπει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και η διάκριση των εξουσιών. Η ενότητα, η αλήθεια και η ομαλότητα. Όμως, όπως σχολίασε, η δίκη του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της βίας μέσα στην κοινωνία παραμένει διαρκής.

«Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά» κατέληξε.
Tags:
Εφετείο Κακουργημάτων, Εφετείο Αθηνών, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK