02:58 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, καταδίκασε την πρόσφατη απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει την παραλία στα Βαρώσια για τους επισκέπτες.

Στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, όπου θα απονεμηθεί το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανω» στο θεσμό του ERASMUS.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρθηκε στην απόφαση της Τουρκίας για τα Βαρώσια.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για μια ενέργεια που συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Αθήνα θα στηρίξει όλες τις διπλωματικές προσπάθειες της Λευκωσίας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «τα σύνορα της Ευρώπης, το περίγραμμα όχι μόνο της ευρωπαϊκής κυριαρχίας αλλά και του ίδιου του αξιακού της φορτίου αμφισβητείται όταν μια τρίτη χώρα, η Τουρκία, παραβιάζει δικαιώματα δύο μελών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου».

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά το συγκεκριμένο βραβείο στην εκδήλωση ήταν να το παραλαμβάνει η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντε Λάιεν αλλά δεν ήρθε λόγω καραντίνας και τελικά το βραβείο θα παραλάβει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Ελλάδα, τουρκοκύπριοι, τουρκοκύπριος, Τουρκία, Κύπρος, Βαρώσια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK