09:01 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (656)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εκτίμησε ότι πιθανότατα οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας θα ξεκινήσουν μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Για την πιθανότητα έναρξης διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως εκτίμησε  πιθανότατα θα ξεκινήσουν μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Ο κ. Πέτσας ισχυρίστηκε πως «όσο λιγότερες εντάσεις έχουμε τόσο το καλύτερο για τον Ελληνισμό» χαρακτηρίζοντας ως «ευχής έργο» το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι επαφές με την Άγκυρα.

Σε ότι αφορά τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως αυτό που έκανε στην Αμμόχωστο ο Ερντογάν, είναι αυτό ακριβώς που του είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην κάνει σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στις αρχές Οκτώβρη.

«Θα βρει απέναντί του, όχι την Κύπρο, όχι την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι η Τουρκία μοιάζει να περιπαίζει όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης φόρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η στρατηγική που διέπει την πολιτική της κυβέρνησης είναι «η μείωση των φόρων, των εισφορών, οι περισσότερες δουλειές για τους Έλληνες και η ασφάλεια για όλους». Στο πλαίσιο αυτό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης παροχών ή μείωσης φόρων.

«Φυσικά μπορεί να αναλάβει μια πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός που δεν την είχε προβλέψει κάποιος ότι θα έρθει σε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία» είπε ο κ. Πέτσας σχετικά με το ενδεχόμενο ανακοίνωσης παροχών.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Πέτσας τόνισε ότι όλα τα σενάρια ελάφρυνσης των Ελλήνων εξετάζονται αλλά δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη απόφαση. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (656)
Tags:
συνομιλίες, Κυβέρνηση, φόροι, Τουρκία, Ελλάδα, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK