18:19 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τον κορονοϊό αλλά και την πορεία της οικονομίας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του.

«Κλείνει ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα, ένας κύκλος διαρκείας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας, μέσω συνέντευξής του στα «Νέα», την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

«Με το πολιτικό σκέλος του, ίσως και το πιο σημαντικό να έχει κλείσει στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Τότε που η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στη Βουλή» σημείωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ, και συμπλήρωσε:

«Αποτελεί, ωστόσο, και μια απόφαση που θεωρώ ότι έχει επιπτώσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Θα έλεγα πως ήταν μια θαρραλέα απόφαση που πήρε το δικαστήριο».

Κορονοϊός

Σχετικά με την εικόνα της χώρας μας όσον αφορά στην εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και τις αποφάσεις της κυβέρνησης είπε: «Εάν υπήρχε κάποιος μαγικός τρόπος να κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας και να μην έχουμε τεράστια οικονομική ζημιά από αυτή την επιλογή, προφανώς θα ήταν ο πιο σίγουρος τρόπος για να αφοπλίσουμε τον κορονοϊό. Όλοι όμως κατανοούν ότι θα πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία ένα καθολικό lockdown. Αυτό το οποίο κάναμε δηλαδή τις 6 εβδομάδες του Απριλίου και του Μαΐου».

Όσον αφορά στο εμβόλιο για τον κορονοϊό, εκτίμησε πως «εφόσον οι κλινικές δοκιμές αποβούν θετικές, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε σε χρόνο όχι πολύ μακρινό τα πρώτα εμβόλια», συμπληρώνοντας πως «τουλάχιστον, αυτή είναι η πληροφόρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. […] Προς το τέλος του Δεκεμβρίου και τις αρχές του Ιανουαρίου». 

Οικονομία

«Είχα δεσμευτεί για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Την κάνουμε για το 2021, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο να την κάνουμε και μόνιμη» σημείωσε όσον αφορά στον τομέα της οικονομίας, ενώ ερωτώμενος εάν σκέφτηκε να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές εμφανίστηκε κάθετος.

«Δεν το σκέφτηκα ούτε μια στιγμή. Θα ήταν πράξη οπορτουνισμού, κυνικού οπορτουνισμού, που δεν μου ταιριάζει αν σκεφτόμουν νέες εκλογές. Και δεν πιστεύω ότι θα μου προσέθετε και κάτι πολιτικά».

Τέλος, ερωτώμενος για κάποια πιθανή αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα είπε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δίνουμε μια μάχη σε πολλά μέτωπα. Προτιμώ να βελτιώσουμε την απόδοση του στρατού παρά να κάνω αλλαγές».

Tags:
Μέτρα, κορονοϊός, οικονομία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK