20:09 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ενέργειες της Τουρκίας έρχονται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γεγονός που τη θέτει στο περιθώριο σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς και τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι Αθήνα και Λευκωσία θα θέσουν στην ΕΕ τόσο το θέμα του ανοίγματος των Βαρωσίων όσο και της ΝΑVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για έρευνες νοτίως του Καστελλόριζου.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι ενέργειες της Τουρκίας έρχονται «σε πλήρη σύγκρουση με τα συμπεράσματα του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης και 2ας Οκτωβρίου 2020».

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 15-16 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός θα θέσει σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει εντός της ημέρας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η κοινωνία αλλά και η δικαιοσύνη άντεξαν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε το γεγονός ότι τα «ναζιστικά μορφώματα δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε επίσης ότι τόσο η δικαιοσύνη όσο και η κοινωνία άντεξαν ενώ, παράλληλα, η ιστορία θα γράψει πως «η Νέα Δημοκρατία είχε καθοριστικό ρόλο» στην εξέλιξη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Να εφαρμόσουμε τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορονοϊό

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για τα τέσσερα επίπεδα όπως αυτά καθορίζονται από τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Όπως σημείωσε, τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι πολλά και για αυτόν τον λόγο «απαιτείται η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων και όχι η λήψη νέων».

Καταληκτικά, αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του συστήματος υγείας τονίζοντας πως δημιουργούνται νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ στόχος είναι να φτάσουμε στις 1.200 από τις 565 που ήταν το 2019.

Tags:
μέτρα προστασίας, κρούσματα, κρούσμα, ΜΕΘ, COVID-19, κορονοϊός, Χρυσή Αυγή, Oruc Reis, θαλάσσιες έρευνες, έρευνες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα, Τουρκία, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK