11:03 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (674)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διακόπτει το ταξίδι του στην Πορτογαλία, ύστερα από τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Επιστρέφει εκτάκτως από την Πορτογαλία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επιστρέψει μετά τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Ζάου Γκόμες Κραβίνιου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν προγραμματισμένο να παραμείνει έως και αύριο στην Πορτογαλία, ωστόσο η νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, άλλαξε τα δεδομένα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη NAVTEX του Υδρογραφικού και Ωκεανογραφικού Σταθμού της Αττάλειας, το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες νότια του Καστελλόριζου από τις 12 έως και τις 22 Οκτωβρίου.

Η Αθήνα απάντησε με αντι-NAVTEX. Ειδικότερα, η υδρογραφική υπηρεσία του σταθμού του Ηρακλείου της Κρήτης του Πολεμικού Ναυτικού ανακοίνωσε αντι-NAVTEX στο πλαίσιο της παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία.

Στην ελληνική Navtex τονίζεται ότι η αντίστοιχη τουρκική είναι «παράνομη» καθώς επικαλύπτει «την ελληνική υφαλοκρηπίδα για μη εγκεκριμένη δραστηριότητα».

 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (674)
Tags:
ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK