18:48 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (679)
0 10
Βρείτε μας

Κάθετος όσον αφορά στην έναρξη των διερευνητικών Αθήνας - Άγκυρας εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου «όσο το Oruc Reis βρίσκεται έξω».

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, διευκρίνισε πως η ελληνική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Τουρκία «όσο το Oruc Reis βρίσκεται έξω». 

Η Ελλάδα δεν συζητά υπό το καθεστώς βίας και δεν αποδέχεται καμία διεύρυνση της ατζέντας των διερευνητικών, τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1.

Η νέα πρόκληση της Άγκυρας θα τεθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, και στη συνέχεια, όπως ενημέρωσε, θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός των κυρώσεων.

Όπως δήλωσε, η χώρα μας θα κινήσει όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της και τόνισε πως «η κλιμάκωση υπαινίσσεται ότι υπάρχει μια αναβάθμιση του κινδύνου καθώς δεσμεύεται μια περιοχή που προσεγγίζει όλο και περισσότερο τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

Διαβεβαίωσε πως η χώρα είναι σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ έκρινε πως η Άγκυρα είναι σε δεινή διπλωματική θέση καθώς δεν υπάρχει ένας περιφερειακός σύμμαχος.

Δίκη Χρυσής Αυγής

Όσον αφορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής έκρινε ως εξαιρετικά σημαντικό πως η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση της εγκληματικής οργάνωσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναζητήσει τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για εγκληματικές ενέργειες.

Ολοκληρώνοντας επεσήμανε πως η κυβέρνηση κάνει κινήσεις για την περαιτέρω απομόνωση της Χρυσής Αυγής.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (679)
Tags:
Oruc Reis, Γιώργος Γεραπετρίτης, ελληνοτουρκικά, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK