17:11 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

O Θάνος Ντόκος είναι ο νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Θάνος Ντόκος αναλαμβάνει τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Ντόκος διατελεί αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας από τον Οκτώβριο του 2019.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, άμεση προτεραιότητά του είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. 

Ο κ. Ντόκος παίρνει τη θέση του παραιτηθέντος Αλέξανδρου Διακόπουλου, ο οποίος είχε ανακοινώνει πως αποχωρεί από τη θέση στα μέσα Αυγούστου μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

O κ. Διακόπουλος είχε, συγκεκριμένα, πει πως το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ποιος είναι ο Θάνος Ντόκος

Ο Θάνος Ντόκος έχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Διατέλεσε ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Φρανκφούρτης και το Κέντρο για την Επιστήμη και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Το διάστημα 1996 – 1998 υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Στρατηγικών Μελετών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ το επόμενο έτος εργάστηκε ως σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών σε θέματα ΝΑΤΟ.

Διατέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αθηνών, τη Σχολή Εθνικής Αμύνης, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Διπλωματική Ακαδημία.

 

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK