14:56 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Εγκαινιάζουμε σήμερα το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας #ElevateGreece, που έχει σκοπό να αναδειχθούν οι startups στην Ελλάδα» τόνισε o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εγκαινιάζουμε σήμερα το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που έχει σκοπό να αναδειχθούν οι startups στην Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως επισήμανε, «πριν από 20 περίπου χρόνια λίγοι πιστεύαμε στη δύναμη της καινοτομίας να αλλάξει τις δομές της ελληνικής οικονομίας.

«Χρειάστηκε να περάσουμε μέσα από μια βαθιά, μια τραυματική κρίση για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε προτεραιότητες» υπογράμμισε.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, υπάρχουν πολλές τέτοιες επιχειρήσεις που πληρούν αυτά τα κριτήρια και μπορούν να ενταχθούν στο μητρώο το οποίο θα έχει αξία και δύναμη μόνο αν αποκτήσει μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

«Το χρηματοδοτικό εργαλείο θα είναι επιπρόσθετο κίνητρο για επιχειρήσεις να θέλουν να ενταχθούν στο μητρώο για να καλύψουν ένα μέτρο των μισθοδοτικών τους αναγκών» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ενώ σχολίασε ότι «εμείς δημιουργούμε την υποδομή, το θέατρο, οι ηθοποιοί όμως είστε εσείς κι εσείς θα 'στε αυτοί που θα διακριθείτε και θα μπορέσετε να σπρώξετε την Ελλάδα στο άλμα που θέλει να κάνει στο μέλλον».

Παράλληλα, διαμήνυσε ότι η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της παγκόσμιας τεχνολογίας και παγκόσμιας καινοτομίας.

«Ως κυβέρνηση κεντρικά έχουμε πάρει την πρωτοβουλία να μειώσουμε συνολικά το κόστος εργασίας. Αφορά ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις εντάσεως γνώσης. Γιατί πολλές φορές άκουγα από νεοφυείς επιχειρήσεις ότι έχαναν ανθρώπους γιατί έφευγαν στο εξωτερικό. Η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021 και η δρομολόγηση της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών είναι δύο σημαντικά βήματα. Και βέβαια έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε» σχολίασε. 

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων:

Tags:
επενδύσεις, Κυβέρνηση, Υπουργείο Ανάπτυξης, επιχειρήσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK