09:19 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν σύσκεψη με τους προσωρινούς αναδόχους της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Mohegan («Inspire Athens») για τη λειτουργία καζίνο στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των πραγμάτων σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του CEO της Mohegan που είπε στα ελληνικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «επιτέλους». 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σημαντικές προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεμπλέξει το κουβάρι που κληρονόμησε. 

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της κοινοπραξίας τόνισε ότι έχουν γίνει οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από την πλευρά της Πολιτείας, «και τώρα η "μπάλα" έχει μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση».

Το «επιτέλους» του CEO της Mohegan, Μάριο Κοντομέρος, αφορούσε την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί «προκειμένου να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να επιταχυνθεί η επένδυση, ενώ τόνισε επίσης τη διαφάνεια με την οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες».

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι της Mohegan, τα στοιχεία αυτά θα αναδειχθούν διεθνώς προκειμένου να δοθεί ένα θετικό κλίμα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και να καταδειχθεί πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα. 

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.

Από την πλευρά της Mohegan Gaming and Entertainment (MGE) συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Board Chairman James Gessner, o MGE President και CEO Mario Kontomerkos και ο ΜGE Greece Representative Πολυχρόνης Γριβέας.

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, επένδυση, Ελληνικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK