10:22 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (674)
0 10
Βρείτε μας

Τη βεβαιότητά του πως η Αθήνα θα απαντήσει στην άρνηση των Τούρκων να παρέχουν άδεια υπερπτήσης στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια από το Ιράκ στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σχόλιο αναφορικά με την άρνηση των Τούρκων να παρέχουν άδεια υπερπτήσης στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια από το Ιράκ στην Ελλάδα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, δηλώνοντας βέβαιος πως η Αθήνα θα απαντήσει στη νέα αυτή πρόκληση. 

«Αυτή είναι μια συμπεριφορά που είναι πρωτόγνωρη καθώς έφτασε σε ένα σημείο που ήταν αρνητικό για την ίδια την ασφάλεια της πτήσης, πέραν της πρόκλησης αυτής κάθε αυτής. Δεν είναι μια φιλική ενέργεια αυτό είναι σαφές» σημείωσε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για σοβαρή πρόκληση και επεσήμανε πως αυτή η κλιμάκωση στη συμπεριφορά της γείτονος έχει ιδιαίτερη σημασία -και πολιτική και διπλωματική- καθώς γίνεται με φόντο την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 «Δηλαδή, εν γνώσει της Τουρκίας ότι θα είναι σήμερα αντικείμενο συζήτησης η συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο προβαίνει σε αυτή την κίνηση», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σαφές ότι η Τουρκία έχει επιλέξει τον δρόμο της έντασης, ενώ χαρακτήρισε ως διάλειμμα και τακτικό χειρισμό τις κινήσεις αποκλιμάκωσης που έκανε η Άγκυρα το προηγούμενο διάστημα.

Το επόμενο διάστημα, όπως είπε, χρειάζονται «ατσαλένια νεύρα και γρανιτένια αποφασιστικότητα».

Να σημειωθεί πως το αεροσκάφος του Νίκου Δένδια έπεσε σε τουρκικό «μπλόκο» όταν έφτασε στα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας, ενώ οι τουρκικές Αρχές είχαν νωρίτερα εγκρίνει την υπερπτήση της VIP πτήσης.

Μετά από μαραθώνιες επαφές και ενώ το αεροσκάφος έκανε κύκλους για 20-25 λεπτά, τελικώς δόθηκε το «πράσινο φως» για να συνεχίσει το ταξίδι του. 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (674)
Tags:
Νίκος Δένδιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ελληνοτουρκικά, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK