13:45 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (650)
0 20
Βρείτε μας

«Πάντα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα ενωμένη είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κομμάτων για τα εθνικά θέματα.

Τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, ενημέρωσε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η ενημέρωση ξεκίνησε στις 11:00 με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο και ακολούθησαν ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Μαρίνος από το ΚΚΕ, ο Αντώνης Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση και οι Δημήτρης Λιάπης και Γιώργος Λογιάδης από το ΜέΡΑ25.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Δένδιας, ανέπτυξε στους εκπροσώπους των κομμάτων όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική διπλωματία, τα διαβήματα και την ενημέρωση συμμάχων και εταίρων στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, την ανάδειξη του ρόλου της Τουρκίας ως του υπονομευτή όχι μόνο κάθε προσπάθειας προόδου στις διμερείς σχέσεις μας αλλά και της περιφερειακής σταθερότητας.

«Σήμερα διαπίστωσα, για μία ακόμα φορά, την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας στις βασικές πτυχές των εθνικών μας θεμάτων. Γεγονός που αποτελεί το πιο μεγάλο εφόδιο για την αντιμετώπιση των έξωθεν προκλήσεων» τόνισε.

Όπως υπογράμμισε, η χώρα μας δεν εκφοβίζεται.

«Πάντα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα ενωμένη είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση» κατέληξε.
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (650)
Tags:
ΝΔ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία, Κυβέρνηση, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK