20:25 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (660)
0 10
Βρείτε μας

Η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής με συγκεκριμένους άξονες όσον αφορά στην τουρκική προκλητικότητα, σύμφωνα με τα όσα σημείωσε o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Περί αναξιοπιστίας της Τουρκίας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στη Σύνοδο Κορυφής

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στη σημερινή συνεδρίαση.

Η Ευρώπη εξαπατήθηκε από την Τουρκία, σημείωσε ο κ. Πέτσας, εξηγώντας πως ακόμη και χώρες που πίστεψαν στα λόγια της Άγκυρας, είδαν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται.

Το κλίμα δείχνει ότι η υπομονή της Ευρώπης εξαντλήθηκε, εκτίμησε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στη Σύνοδο με ένα πλαίσιο αξόνων, με πρώτο την καταδίκη των προκλητικών ενεργειών στην Κύπρο –με το άνοιγα της παραλίας των Βαρωσίων– και την Ανατολική Μεσόγειο.

Δεύτερος άξονας είναι να πάει η προσπάθεια ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με τα προηγούμενα συμπεράσματα, ενώ τρίτος είναι η περιγραφή του πλέγματος στήριξης της Τουρκίας αν υπαναχωρήσει από τις προκλήσεις της ή των κυρώσεων αν επιμείνει στην ίδια γραμμή.

Όπως τόνισε, «κόκκινη γραμμή» της Αθήνας είναι η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ενώ σε σχέση με την επέκταση στα 12 μίλια επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει πάντα το δικαίωμα να το κάνει.

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε πως το πλέον σημαντικό είναι η διεθνής καταδίκη των τουρκικών ενεργειών, ενώ σημείωσε και την αυτοπεποίθηση της ελληνικής πλευράς ως προς την πίεση που θα δεχθεί η γείτων χώρα.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (660)
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέλιος Πέτσας, Σύνοδος Κορυφής, ελληνοτουρκικά, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK