01:55 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το νησί της Σαμοθράκης.

Συνομιλώντας με τους πολίτες της Σαμοθράκης, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πως ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους «ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η φροντίδα της ακριτικής Ελλάδας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως αυτές οι επισκέψεις έχουν και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα, ειδικά αυτήν την εποχή που πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους ότι το πρώτο μέλημα είναι η φροντίδα της ακριτικής Ελλάδας.

«Όχι μόνο ως προς την ασφάλειά της αλλά και ως προς ίσες ευκαιρίες», εξήγησε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που είχε με τους φορείς της Σαμοθράκης.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη Σαμοθράκη, συνοδευόμενος από κυβερνητική αποστολή.

Σε ότι αφορά στη Σαμοθράκη είπε ότι τους 15 μήνες που είναι κυβέρνηση έχουν αντιμετωπιστεί οι περισσότερες από τις εκκρεμότητες που κληρονόμησε από το παρελθόν.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν με προσοχή τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού για να μη χρειαστεί να πάμε σε νέα αυστηρότερα.

«Εύχομαι και ελπίζω το 2021 να είναι μία χρονιά χωρίς την ανάγκη να κινούμαστε με αυξημένα μέτρα προστασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία στα μικρά νησιά, τα οποία είναι προστατευμένα από τη φύση τους από τη διασπορά του κορονοϊού. Να προσέξουμε πάρα πολύ. Είμαστε αυτήν τη στιγμή από τις χώρες στην Ευρώπη που τα έχουμε καταφέρει καλύτερα και στη διαχείριση του δευτέρου κύματος, όπως τα καταφέραμε και στο πρώτο κύμα. Αλλες χώρες, όπως η Τσεχία, τα κατάφεραν πολύ καλά στο πρώτο κύμα και είναι οι χειρότερες αυτήν τη στιγμή στο δεύτερο κύμα. Εμείς τα καταφέραμε καλά στο πρώτο κύμα, τα καταφέρνουμε και στο δεύτερο, αλλά επειδή η πίεση είναι μεγάλη θα πρέπει να φροντίσουμε και να μεριμνούμε και πριν χρειαστεί -που δεν θα χρειαστεί εδώ- να πάρουμε τα πιο πρόσφατα, τα πιο δραστικά μέτρα. Όσο εφαρμόζουμε τους βασικούς κανόνες, τόσο δεν θα είμαστε απλά εμείς ασφαλείς, αλλά θα είναι και οι γύρω μας ασφαλείς, οι άνθρωποι που αγαπάμε και κυρίως οι πιο ευάλωτοι».
Tags:
ΝΔ, Έβρος, Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σαμοθράκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK