04:29 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία και τις περιφερειακές υπηρεσίες της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε σήμερα (20/10) κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει τους τελευταίους 15 μήνες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Η τηλεδιάσκεψη έγινε με την ηγεσία και τις περιφερειακές υπηρεσίες του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον διοικητή Άγγελο Μπίνη, το Συμβούλιο Διοίκησης, τα ανώτερα στελέχη της Διοίκησης και τους επικεφαλής των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Αρχής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διαφθορά όταν επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, είναι σαν το σαράκι, τρώει την κοινωνία από μέσα. Και όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ότι το κράτος λειτουργεί με ακεραιότητα, αυτό αποτελεί συχνά το καλύτερο άλλοθι και για τον πολίτη να παρανομεί και αυτός» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η πρόοδος αυτή που έχει γίνει στον τομέα της διαφάνειας θα αποτυπωθεί τόσο στους δείκτες διαφάνειας όσο και στους δείκτες ανταγωνιστικότητας. Έτσι, υπογράμμισε πως μια τέτοια εξέλιξη θα τονώσει τις οικονομικές προοπτικές της χώρας και θα επιτρέψει στο κράτος να απαιτήσει από τους πολίτες να έχουν μεγαλύτερο σεβασμό στους νόμους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις έκτακτες καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Αρχή μέσω «της ουσιαστικής της συνεισφοράς στην διεξαγωγή ελέγχων για την τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε και η περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων για τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αποτροπή διασποράς του νέου ιού στη χώρα μας.

Tags:
Περιφέρεια, τηλεδιάσκεψη, ΝΔ, διαφθορά, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK