12:24 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1824)
0 0 0
Βρείτε μας

Εκτός από τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει και μέτρα στήριξης της εργασίας.

Μέτρα στήριξη της εργασίας, πέραν αυτών που ήδη ισχύουν για όλους τους κλάδους της οικονομίας, αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στα μέτρα θα συμπεριλαμβάνεται και η ενίσχυση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και Μέσων Ενημέρωσης.

Τις δηλώσεις έκανε από τη βήμα της Βουλής απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, που ζήτησε την ενίσχυση και στήριξη των ελληνικών περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και έκανε λόγο για κατάφορη αδικία τους στην κατανομή των κονδυλίων σχετικά με την ενημερωτική καμπάνια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Απαντώντας ο κ. Πέτσας επεσήμανε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι για τη νέα ενημερωτική εκστρατεία για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, ύψους 2 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση προχωρά το πρόγραμμα που έχει ψηφίσει η Βουλή. 

Το πρόγραμμα  θα εξελιχθεί μέσα στον Νοέμβριο και μόνο μέσα από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και όχι τα περιφερειακά, καθώς εκτιμάται ότι έτσι θα γίνει η καλύτερη δυνατή κάλυψη του μηνύματος με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Εξάλλου, υπεραμύνθηκε του προηγούμενου προγράμματος ύψους 20 εκατ. ευρώ «Μένουμε ασφαλείς και μένουμε σπίτι», τονίζοντας ότι «ήταν μια έκτακτη κατάσταση, στόχος μας ήταν η μέγιστη και γρήγορη κάλυψη του μηνύματος και κυριολεκτικά η εκστρατεία αυτή έσωσε ζωές από τον κορονοϊό».

Για κατάφορη αδικία έκανε λόγο ο κ. Κεγκέρογλου.

«Συμφωνούμε ότι η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο της ενημέρωσης και βέβαια και των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, δεν υπήρξε η ανάλογη στήριξη τους για να μπορούν επιτελέσουν τον κρίσιμο ρόλο τους. Και στην κατανομή των 20 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση αδίκησε κατάφορα τα περιφερειακά μέσα αλλά και η πρόσφατη απόφαση για κατανομή 2 εκατ. ευρώ αφορά μόνο τα εθνικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης. Θα μπορούσε η νέα καμπάνια ενημέρωσης αντί 2 εκατ. ευρώ να είναι 2,5 εκατ. ευρώ και να δινόταν και σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1824)
Tags:
ΜΜΕ, COVID-19, κορονοϊός, Στέλιος Πέτσας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK