22:32 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (734)
0 01
Βρείτε μας

«Η "διπλωματία των Navtex" οδηγεί σε ένταση και σύγκρουση, κι αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Ας αφήσουμε τα προκλητικά θέματα που οδηγούν σε στρατικοποίηση που κανείς δε θέλει και ας προχωρήσουμε σε ειλικρινή συζήτηση», σημειώνει ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολίασε τη νέα τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis στα νότια της Ρόδου, αναφέροντας πως το θέμα της Τουρκίας έχει ξεφύγει από τις διμερείς σχέσεις, είναι ευρωπαϊκό. 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας μετά και τον φονικό σεισμό που συντάραξε τις δύο χώρες.

«Στο παρελθόν είχαμε κτίσει πάνω στα ερείπια μια καλή συνεργασία οι δυο λαοί και οι δύο χώρες, τη λεγόμενη "διπλωματία των σεισμών", κάτι που οδήγησε σε ύφεση και ειρήνη. Η "διπλωματία των Navtex" οδηγεί σε ένταση και σύγκρουση, κι αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Ας αφήσουμε τα προκλητικά θέματα που οδηγούν σε στρατικοποίηση που κανείς δε θέλει και ας προχωρήσουμε σε ειλικρινή συζήτηση».

Όπως είπε, οι διερευνητικές επαφές Αθήνας – Άγκυρας είναι ακόμη στο τραπέζι με μοναδικό θέμα διευθέτησης μεταξύ των δύο πλευρών να είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Τα νέα μέτρα

Σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο για τη στήριξη των εργαζομένων και επιχειρήσεων, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι θα διατεθεί το ποσό των 2,3 δισεκ. ευρώ σε όσους πλήττονται από τους νέους περιορισμούς.

«Πρόκειται για 2.000 ευρώ μίνιμουμ στην εστίαση, ακόμα και για ένα μικρό καφέ. Θα είμαστε δίπλα στον κλάδο της εστίασης». 
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (734)
Tags:
Navtex, Στέλιος Πέτσας, ελληνοτουρκικά, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK