16:45 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (397)
0 10
Βρείτε μας

Για το νέο lockdown που επιβάλλεται στη χώρα από το πρωί του Σαββάτου μίλησε ο Στέλιος Πέτσας. «Θέλαμε να προλάβουμε τις εξελίξεις πριν μας προλάβουν εκείνες» εξήγησε.

«Θέλαμε να προλάβουμε τις εξελίξεις πριν μας προλάβουν εκείνες» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ επισήμανε πως το lockdown των τριών εβδομάδων μπορεί να παραταθεί εάν τα κρούσματα δεν φτάσουν στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου, ήτοι 300 – 400.

Αναφερόμενος στην εικόνα της COVID-19 στη χώρα σημείωσε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, πως «ένας μικρός κυματισμός μετατράπηκε σε ένα κύμα και αυτό το κύμα πήγε να γίνει ένα τσουνάμι για να πνίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γι’ αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να μην περιμένει το πώς θα πάνε τα μέτρα που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα. Κινηθήκαμε άμεσα προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και να τιθασεύσουμε μέχρι το τέλος του μήνα αυτό το κύμα που ήταν πολύ επικίνδυνο». 

Απηχώντας και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή ενημέρωση, σημείωσε πως εάν συνεχίζαμε στην ίδια οδό, τότε τις επόμενες ημέρες θα είναι γεμίσει 150 κλίνες σε ΜΕΘ μόνο με περιστατικά των τελευταίων ημερών.

Ερωτώμενος για την πιθανότητα παράτασης της νέας καραντίνας, απάντησε: «Η περίοδος που μπορούσαμε να συμβιώνουμε με τον ιό ήταν η εποχή του Σεπτέμβρη, με ένα επίπεδο κρουσμάτων που δεν θα έθετε σε κίνδυνο το ΕΣΥ».

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση άφησε «ανοχύρωτη» την Υγεία, αναφέρθηκε στις 7.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Οικονομικά μέτρα

Σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τη στήριξη των εργαζομένων, αναφέρθηκε στην οικονομική βοήθεια σε όσους τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Όσον αφορά στο ποσό των 800 ευρώ που θα δοθεί, σημείωσε πως ανέβηκε από τα 534 ευρώ που ήταν γιατί έγινε αντιληπτή η πίεση που υπήρξε στα εισοδήματα.

«Προσδοκούμε ότι τα νέα μέτρα θα αποδώσουν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια κανονικότητα προς τις γιορτές. Γι' αυτό και το επίδομα θα δοθεί μέσα στον Δεκέμβριο, πριν από τα Χριστούγεννα» κατέληξε.

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι.

Εντός της ημέρας, όπως είπε, αναμένονται ανακοινώσεις για τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα.

Σχετικά με τους εργαζόμενους στον καλλιτεχνικό χώρο, σημείωσε πως το αρμόδιο υπουργείο προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μητρώο για τη φύση του επαγγέλματος.

 

Θέμα:
Lockdown (397)
Tags:
Στέλιος Πέτσας, lockdown, μέτρα στήριξης, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK