23:53 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (386)
0 0 0
Βρείτε μας

«Το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης θα δουλέψει, δούλεψε όπου εφαρμόστηκε και θα παράγει αποτελέσματα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

«Η βασική στόχευση είναι από 1η Δεκεμβρίου να βγούμε σταδιακά από το lockdown» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, το πρωί της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το ολικό lockdown θα έχει διάρκεια από αύριο, Σάββατο, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες οδήγησε στην απόφαση για το νέο lockdown.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, τις τελευταίες πέντε ημέρες υπήρξε 30%-40% αύξηση σε κρούσματα-θανάτους-διασωληνώσεις και αυτό δεν ήταν άμεσα εξηγήσιμο από τους ειδικούς καθώς δεν μπορούσε να εντοπιστεί η πηγή.

«Είχαμε δύο επιλογές. Η πρώτη να περιμένουμε πότε θα αποδώσουν τα μέτρα αλλά ήταν υψηλού ρίσκου γιατί θα στηριζόταν σε μια αβέβαιη παραδοχή. Επιλέξαμε τη δεύτερη επιλογή να πάμε προληπτικά ώστε περιορίζοντας την κινητικότητα, να πάμε σε περιορισμό της διασποράς» σχολίασε.

Όπως είπε «θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε παλεύοντας με το χρόνο μέχρι να υπάρξει το εμβόλιο», ενώ σημείωσε ότι «το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης θα δουλέψει, δούλεψε όπου εφαρμόστηκε και θα παράγει αποτελέσματα».

«Εκείνο που ισχύει είναι ότι κανονικότητα όπως τη γνωρίζαμε για τον Δεκέμβριο δεν θα υπάρξει. Τα προληπτικά μέτρα θα πρέπει να είναι εκεί. Η βασική στόχευση είναι από 1η Δεκεμβρίου να βγούμε σταδιακά. Στη συνέχεια θα αφήσουμε όσο αντέξουμε την πορεία και την αγορά να λειτουργήσει. Ελπίζω να υπάρξει υψηλό επίπεδο συνειδητοποίησης των μέτρων» τόνισε.
Θέμα:
Lockdown (386)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Μέτρα, κορονοϊός, lockdown, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK