04:19 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (481)
0 30
Βρείτε μας

Θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια του νέου ολικού lockdown, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δεν θα γίνει φέτος η πορεία για το Πολυτεχνείο, λόγω lockdown, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το νέο ολικό lockdown τίθεται σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, o υπουργός επισήμανε ότι όπως έγινε με την 25η Μαρτίου και με την 28η Οκτωβρίου, έτσι δεν θα πραγματοποιηθούν και οι εορτασμοί για την 17η Νοέμβρη.

«Το 2020, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Άρα λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο» σχολίασε.

Για το lockdown, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «δεν νοούνται πια οι συναθροίσεις και οι συνωστισμοί», ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων.

Όπως είπε η Αστυνομία, που τον «καιρό της πανδημίας είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας», θα είναι μέρα και νύχτα στους δρόμους, για να βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων.

«Ο εχθρός, ο βασικός εχθρός μας, είναι ο ιός και το βασικό όπλο του εχθρού μας είναι οι συναθροίσεις. Δεν νοούνται πλέον συγκεντρώσεις σε σπίτια, σε πλατείες, συναθροίσεις στους δρόμους. Αυτά δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτά. Κάνω έκκληση: μη συναθροίζεσθε. Μη συγκεντρώνεστε τα βράδια σε διάφορα σημεία. Μη συγκεντρώνεστε πολλοί άνθρωποι στα σπίτια. Ουσιαστικά έτσι εξυπηρετούμε τη διάδοση» σχολίασε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα είναι σαρωτικοί.

«Θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι αυστηροί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων, έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και δημιούργησαν τόσο μεγάλη ζημιά» είπε χαρακτηριστικά.
Θέμα:
Lockdown (481)
Tags:
lockdown, COVID-19, κορονοϊός, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK