23:24 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1980)
0 04
Βρείτε μας

Η χώρα μας διαθέτει 1.046 κλίνες ΜΕΘ, επί του παρόντος, εκ των οποίων οι 109 τέθηκαν σε λειτουργία τις τελευταίες 10 μέρες σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διευκρίνισε σε συνέντευξή του στον ALPHA ότι συνολικά στη χώρα λειτουργούν 1.046 ΜΕΘ, με τις 109 να έχουν ανοίξει τις τελευταίες 10 μέρες. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για μια «συνεχόμενη, μόνιμη και κοπιώδη προσπάθεια».  

«Η οργανωμένη πολιτεία και η κυβέρνηση, με επιστημονικά στοιχεία, παρεμβαίνουν εκεί που πιστεύουν ότι πρέπει να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία» ισχυρίστηκε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας είπε πως το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν είναι το ίδιο με αυτό που αντιμετωπίζουμε, καθώς τότε είχαμε το καλοκαίρι μπροστά μας ενώ τώρα τον χειμώνα.

Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ελέγξουμε τη μεγάλη πίεση στη Βόρεια Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύεται σταθερά, δεν έχουμε αφήσει κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο». Στο μεταξύ, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν μεταφορές ασθενών σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες.

Σε ό,τι αφορά το lockdown, o υπουργός έθεσε το παράδειγμα του Ισραήλ το οποίο λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού αναγκάστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου να πάει σε lockdown. Έτσι, όπως είπε στις 23 Σεπτεμβρίου η χώρα κατέγραφε 11.000 ημερήσιες μολύνσεις και στις 18 Οκτωβρίου, όταν έληξε το lockdown, βρισκόταν στα 339.

«Προφανώς, το οριζόντιο lockdown έχει ανυπολόγιστες συνέπειες και τεράστια πίεση για τους συμπολίτες μας. Το καταλαβαίνω, είμαι δίπλα τους, αντιλαμβάνομαι την πίεση που δέχεται η μέση ελληνική οικογένεια. Κανείς όμως δεν θέλει να χαθούν ανθρώπινες ζωές των συγγενών του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού, της γιαγιάς» είπε ο κ. Κικίλιας.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1980)
Tags:
σύστημα υγείας, κρούσματα, κρούσμα, ΜΕΘ, COVID-19, κορονοϊός, Υπουργείο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK