10:08 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1833)
0 02
Βρείτε μας

Χθες, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε πως η διασπορά στη Θεσσαλονίκη είναι τεράστια, κρίνοντας πως πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας και όχι περίθαλψης.

Στη Θεσσαλονίκη -που βρίσκεται στο επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας- μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας έχει συγκαλέσει σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη, του προέδρου του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγων και Εντατικολόγων των Νοσοκομείων της πόλης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των ΥΠΕ στις 09:30.

«Καμπανάκι» Κικίλια για τη διασπορά στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται πως, κατά τη χθεσινή ενημέρωσή του, ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως «δυστυχώς δεν προσέξαμε» και ενημερώνοντας πως ο δείκτης θετικότητας έχει φτάσει στο 32%.

Όπως προειδοποίησε, η διασπορά στην περιοχή είναι τεράστια, κρίνοντας πως πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας και όχι περίθαλψης. Ζήτησε, δε, από όλους να προβληματιστούν για το «πώς συμπεριφερθήκαμε τον τελευταίο καιρό».

«Αυτό εξηγεί και το lockdown, αλλά πρέπει να προβληματίσει όλους μας για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερθήκαμε τον τελευταίο καιρό και πώς επεκτάθηκε η νόσος».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1833)
Tags:
lockdown, κορονοϊός, Θεσσαλονίκη, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK