12:06 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (379)
0 01
Βρείτε μας

Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε πρωινή του συνέντευξη, αναφερόμενος σε νέες πιθανές κινήσεις κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι σε περίπτωση που απαιτηθούν νέες κινήσεις κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος εάν υπάρχει περίπτωση να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας, ο ίδιος σημείωσε πως θα κριθεί ανάλογα με την κινητικότητα που υπάρχει.

Τι πρώτες ημέρες της επιβολής του γενικού lockdown, όπως γνωστοποίησε, η κινητικότητα ήταν της τάξης του 35%-45%.

Υπάρχουν λόγοι, όπως είπε, που συμβαίνει αυτό καθώς οι γονείς μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία που παραμένουν ανοιχτά –σε αντίθεση με το πρώτο lockdown– ενώ λειτουργούν και άλλοι κλάδοι.

«Θα δούμε τι άλλα πρέπει να κάνουμε για να περιορίσουμε την κινητικότητα» σημείωσε και τόνισε πως αυτό το 35%-45% πρέπει να πέσει κι άλλο.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι εκείνα που θα κρίνουν εάν θα ληφθούν αποφάσεις σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο.

«Προέχει η εκτίμηση των ειδικών, όχι μόνο για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες».

Τοποθέτηση επί του ιδίου ζητήματος έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του στο MEGA. Ερωτώμενος εάν συζητείται απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, απάντησε: 

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, θα περιμένουμε όμως. Σε μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση πολλά μπορεί να συμβούν. Αν κριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες και το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ λοιπόν να το αποκλείσω. Η Πολιτεία θα λάβει κάθε μέτρο που θα χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει τη δημόσια υγεία».
Θέμα:
Lockdown (379)
Tags:
μέτρα προστασίας, Μέτρα, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, Στέλιος Πέτσας, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK