20:06 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Έκκληση να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα εορτασμού της φετινής επετείου για το Πολυτεχνείο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε σε συσκέψεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας κορονοϊού.

«Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε:

«Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων για μετακινήσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κάνω έκκληση γι' αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται ν' αντέξουμε, πρέπει ν' αντέξουμε ακόμη λίγους μήνες χωρίς άλλες απώλειες. Πλησιάζουμε το τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί».

Στις συναντήσεις που είχε με ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, έδωσε οδηγίες για εντατικοποίηση της εφαρμογής και εποπτείας των μέτρων προς αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας.

«Η συζήτηση για το Πολυτεχνείο εξελίσσεται μακάβρια»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης, σχολίασε:
«Αυτή η συζήτηση εξελίσσεται μακάβρια. Είναι μία άσκοπη συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ. Ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος έτσι. Την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, το Πάσχα του 2020, όλες αυτές τις γιορτές τις φυλάξαμε και προφυλάξαμε τους εαυτούς μας. Το ίδιο θα γίνει με την 17η Νοεμβρίου, την οποία θα γιορτάσουμε με κατάνυξη και σεβασμό, αλλά χωρίς πορείες».
Tags:
Πολυτεχνείο, κορονοϊός, Ελληνική Αστυνομία, Θεσσαλονίκη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK