07:10 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1973)
0 04
Βρείτε μας

«Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων μας συμβούλευσαν ότι δεν πρέπει να αναμειχθούν κλινικές COVID και no COVID κι επειδή χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερες ΜΕΘ, μεταφέρουμε περιστατικά no COVID σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην εικόνα που επικρατεί στη χώρα μας με την πανδημία της COVID-19, αλλά και στην κατάσταση του ΕΣΥ.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στη μάχη κατά του κορονοϊού έχουν «ριχτεί» και τα ιδιωτικά νοσοκομεία ώστε να στηριχτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά COVID.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΥ, σήμερα την εφημερία του Ιπποκρατείου στη Θεσσαλονίκη συνεπικουρεί το Διαβαλκανικό, που είναι ιδιωτικό θεραπευτήριο. Έχουμε ήδη αξιοποιήσει το στρατιωτικό νοσοκομείο 424, καθώς περιστατικά COVID μεταφέρονται τόσο σε κλινική COVID, αλλά και στη ΜΕΘ του. Επίσης, μπήκε στη μάχη ο Κυανούς Σταυρός και αύριο μπαίνει ο Άγιος Λουκάς που ανήκει στη Euromedica» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, το ελληνικό κράτος εδώ και καιρό παίρνει ΜΕΘ από ιδιωτικά νοσοκομεία για να ανακουφίσει το ΕΣΥ.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως όλοι οι νομοί της χώρας κι όχι μόνο η Θεσσαλονίκη, πιέζονται από την αυξητική διασπορά του ιού, συμπληρώνοντας πως όσες ΜΕΘ και αν ανοίξουν, δεν θα είναι αρκετές, αν οι πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα για να προστατεύσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Μάλιστα, για το όριο των κρουσμάτων για χαλάρωση των μέτρων, ο υπουργός Υγείας έφερε ως παράδειγμα το Ισραήλ, το οποίο άρχισε να αίρει τα μέτρα στα 500 ημερήσια κρούσματα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία αν τις επόμενες μέρες δεν μειωθούν τα κρούσματα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1973)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, δημοτικό σχολείο, σχολεία, σχολείο, COVID-19, μονάδα εντατικής θεραπείας, εντατική, ΜΕΘ, κορονοϊός, νοσοκομεία, νοσοκομείο, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK