18:36 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (373)
0 02
Βρείτε μας

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις αναφορικά με το τι θα γίνει με τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου,  στο Υπουργείο Υγείας, θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με την αναστολή ή μη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, οι ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα πραγματοποιηθούν από από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπ. Παιδειας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).

Στη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το «λουκέτο» σε δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ολόκληρη της Ελλάδα, με εξαίρεση τα ειδικά σχολεία.

Πάντως, ορισμένοι εκ των επιστημόνων, τάχθηκαν υπέρ της διακοπή λειτουργίας των δημοτικών μόνο στις περιοχές με επιδεινωμένη επιδημιολογική εικόνα, όπως η Θεσσαλονίκη και περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Σκέρτσος: 15 μέλη εισηγήθηκαν κλείσιμο δημοτικών σε όλη τη χώρα και οκτώ στη Β. Ελλάδα

Μάλιστα, το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, πρακτικά επιβεβαίωσε το κλείσιμο των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δομών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, 15 μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και οκτώ πρότειναν να περιοριστούν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα.

«Συνεδρίασε χθες η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και των Επιδημιολόγων και η εισήγηση ήταν 15-8. 15 επιστήμονες εισηγήθηκαν να κλείσουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη τη χώρα και 8 ότι θα πρέπει να περιοριστούν στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτές τις εισηγήσεις επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο, οπότε θα γίνουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς αργότερα μέσα στη μέρα. Η κυβέρνηση λαμβάνει πάντα υπόψη τις εισηγήσεις της Επιτροπής», υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εν λόγω ενέργεια, είναι η μείωση της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται γύρω από τα σχολεία.

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο

Ήδη από χτες άλλωστε, η εγκύκλιος για άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών προανήγγειλε το «λουκέτο» στα σχολεία. 

«Δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και συνεπεία αυτής της πλήρους αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διασποράς του COVID-19, για όσο διάστημα διαρκεί αυτή, υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020, όπως εν συνεχεία τροποποιήθηκε και ισχύει, και στις οποίες προβλέπεται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, η χορήγηση στους γονείς υπαλλήλους άδειας ειδικού σκοπού ή της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου» τονίζει μεταξύ άλλων η εγκύκλιος.

Τέλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν αποκλείται η ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας της COVID-19.

Όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση, Προς κλείσιμο τα δημοτικά σχολεία: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, εξετάζεται πιθανή παράταση του λockdown μέχρι τις 10/12, η αύξηση της τηλεργασίας στο 70% όπως και περιοριστικά μέτρα για την μείωση της κινητικότητας μέσω της αναστολής επιπλέον επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ).

Θέμα:
Lockdown (373)
Tags:
παιδικός σταθμός, παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγείο, λουκέτο, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, γονείς, μαθήματα, μαθητές, μαθητής, άνοιγμα σχολείων, δημοτικό σχολείο, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK