07:38 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (485)
0 11
Βρείτε μας

Οι υπουργοί Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για το τι μέλλει γενέσθαι με τα δημοτικά σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.

Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος, από το υπουργείο Υγείας, ανακοινώνουν το μεσημέρι του Σαββάτου το τι θα γίνει με την λειτουργία των δημοτικών σχολείων, των παιδικών σταθμών και τα νηπιαγωγείων στη χώρα μας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Χτες, οι ειδικοί κατα πλειοψηφία εισηγήθηκαν να μπει «λουκέτο» στις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δομές σε ολόκληρη της Ελλάδα, με εξαίρεση τα ειδικά σχολεία.

Από την άλλη, ορισμένοι εκ των επιστημόνων, εισηγήθηκαν την αναστολή της λειτουργίας των δημοτικών μόνο στις περιοχές με επιδεινωμένη επιδημιολογική εικόνα, όπως η Θεσσαλονίκη και περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως 15 μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και οκτώ πρότειναν να περιοριστούν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν αποκλείται η ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ πιο συγκεκριμένα εξετάζεται:

  • πιθανή παράταση του λockdown μέχρι τις 10/12
  • αύξηση της τηλεργασίας στο 70%
  • περιοριστικά μέτρα για την μείωση της κινητικότητας μέσω της αναστολής επιπλέον επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ).
Θέμα:
Lockdown (485)
Tags:
παιδιά, παιδί, Νίκη Κεραμέως, lockdown, γονείς, μαθήτρια, μαθήματα, μαθητές, μαθητής, παιδικός σταθμός, παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγείο, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK