14:55 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (512)
0 01
Βρείτε μας

Σήμερα, Τετάρτη (18/11), παρουσιάζεται από τον υπουργό Υγείας το ελληνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον δωρεάν εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού της Ελλάδας κατά του νέου κορονοϊού θα παρουσιάσει το απόγευμα της Τετάρτης (18/11) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η παρουσίαση θα γίνει κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα στις 18:00.

Η Ελλάδα αναμένεται να προμηθευτεί σταδιακά 25 εκατομμύρια δόσεις από τα εμβόλια που θα λάβουν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Ποσότητα που επαρκεί για τον εμβολιασμό 12,5 εκατομμυρίων ατόμων, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες του συνόλου του πληθυσμού της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνάψει ήδη συμφωνία με τις εταιρείες AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, Sanofi/GSK και CureVac, ενώ η Ελλάδα αναμένεται να έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Οι Έλληνες πολίτες θα εμβολιαστούν βάσει προτεραιότητας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, αφού πρώτα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε ένα από εμβολιαστικά κέντρα που θα δημιουργηθούν σε όλη την επικράτεια.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 234 υποψήφια εμβόλια είναι υπό κλινική διερεύνηση, με τα 40 από αυτά να βρίσκονται στο στάδιο κλινικής δοκιμής και μόνο 10 στην τρίτη και τελευταία φάση.

 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (512)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Βασίλης Κικίλιας, εμβόλιο, εμβόλια, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK