23:52 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1980)
0 02
Βρείτε μας

Τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην πορεία του κορονοϊού και το τι μέλλει γενέσθαι τα Χριστούγεννα.

Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε μήνυμα ότι εξαρτάται από εμάς τους ίδιους να κάνουμε Χριστούγεννα με τους δικούς μας σε ένα πλαίσιο που δεν θα είναι της καθολικής απαγόρευσης. 

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την τακτική επικοινωνία του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πιο αισιόδοξο μήνυμα είναι τα να από το μέτωπο του εμβολίου τα οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά ενθαρρυντικά».

Σημείωσε ότι ο εμβολιασμός θα μπορεί να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

«Σημαντική πίεση του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα»

Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, παραδέχτηκε ότι σημειώνεται «μία σημαντική, μια αυξημένη πίεση στην οποία όμως έχει καταφέρει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να ανταποκριθεί».

Εξάλλου, ανέφερε ότι «θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς μόνο όταν θα είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχει μειωθεί σημαντικά η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Οι αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα «πάντα με βάση τις υποδείξεις των ειδικών».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1980)
Tags:
Χριστούγεννα, COVID-19, κορονοϊός, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK