23:07 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1829)
0 13
Βρείτε μας

Συνομιλία με τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ως βαθιά πατριωτική πράξη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών να μεταβούν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να συνδράμουν στην τιτάνιο προσπάθεια κατά του κορονοϊού.

«Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, για εμένα δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες καθώς η αποστολή τους για ένα διάστημα είναι εθνική» τόνισε

Ευχαρίστησε τις 17 εθελόντριες νοσηλεύτριες και έναν εθελοντή νοσηλευτή, που ταξίδεψαν από την Κρήτη, την Αργολίδα και την Κομοτηνή και δίνουν αυτή τη στιγμή τη μάχη στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, δίπλα σε ασθενείς με COVID-19. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι νοσηλευτές ζήτησαν από τον πρωθυπουργό πολιτική μέριμνα για το ΕΣΥ, η οποία θα είναι ισάξια της αυτοθυσίας και της αυταπάρνησης που έχουν επιδείξει οι υγειονομικοί, μετά από χρόνια δυσκολιών. «Έπρεπε να ακουστεί αυτό το οποίο είπατε και θα κάνουμε κι εμείς αυτό το οποίο πρέπει», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της η νοσηλεύτρια Μπάνια Μαλαμάτη από την Κρήτη τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αξίζουν πολύ μεγάλο μπράβο.

Μάλιστα οι εθελοντές υπογράμμισαν ότι:

«Ο κορονοϊός δεν είναι ένα ψέμα, δεν είναι fake news, είναι κάτι που υπάρχει, που μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα. Αυτός που το αψηφά κάνει πολύ μεγάλο λάθος», ανέφερε η Ιωάννα Πατρωνίδου, που έφτασε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης από την Κομοτηνή.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η προσφορά των εθελοντών και όλων των υγειονομικών αποδεικνύει ότι η «ευθύνη και η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι απλά κενές λέξεις», προσθέτοντας πως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που κάνει τη διαφορά.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1829)
Tags:
κορονοϊός, COVID-19, Θεσσαλονίκη, νοσηλεύτρια, νοσηλευτές, Κυριάκος Μητσοτάκης, τηλεδιάσκεψη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK