19:57 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2512)
0 03
Βρείτε μας

Μήνυμα τήρησης των μέτρων έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την Πάτρα. Η επικείμενη γιορτή του Αγίου Ανδρέα έχει βάλει την πόλη στο επίκεντρο της ανησυχίας.

Νέο μήνυμα για την τήρηση των μέτρων έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μετέβη στην Πάτρα με αφορμή την επικείμενη γιορτή του Αγίου Ανδρέα, που έχει προκαλέσει ανησυχία.

Ο υπουργός επανέλαβε τα όσα είχε προ ημερών για την ανάγκη να εορταστεί ο Άγιος Ανδρέας χωρίς επισκέψεις και χωρίς συναναστροφές.

«Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας. Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους. Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι», είπε. 

«Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, σύμπνοια, αλληλεγγύη. Όχι 99.9% αλλά 100%», είπε και εξήγησε:

«Γιατί και ένας και δύο και οι λίγοι μπορούν να μολύνουν πολλούς, να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμό που δεν αντέχουν».

Ανησυχία για τα επιδημιολογικά στοιχεία

Ακόμη, αναφέρθηκε στα ανησυχητικά επιδημιολογικά στοιχεία για την περιοχή. «Η Αχαΐα έχει, όπως και όμοροι νομοί ανησυχητική αύξηση, που δεν μπορεί, δεν πρέπει να συνεχιστεί. Την  κατάσταση την αντιμετωπίζουμε:  από το ΕΣΥ, γιατρούς και νοσηλευτές, μέχρι την  Πολιτική  Προστασία και την  Αστυνομία. Όμως, οι  δυνάμεις δεν είναι αστείρευτες και κυρίως τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι ελάχιστα». 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, προήδρευσε νωρίτερα σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης   Κεντρικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι Διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για τον περιορισμό της πανδημίας και   υπογραμμίστηκε η ανάγκη συστράτευσης όλων των φορέων στη μάχη κατά του κορονοϊού. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2512)
Tags:
κρούσμα, κορονοϊός, ΜΕΘ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πάτρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK