14:32 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτά είναι τα θέματα που θα συζητηθούν.

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα τεθεί η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, καθώς και θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπουργείου Υγείας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν

Αναλυτικά, τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

  • Παρουσίαση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.
  • Παρουσίαση των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Ενσωμάτωση Οδηγίας 2018/958 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότητας προ της θέσπισης ρυθμίσεων που περιορίζουν την επαγγελματική ελευθερία. Κύρωση συμφωνίας για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.
  • Παρουσίαση του πλάνου μετασχηματισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.
  • Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Επίσης:

  • Παρουσίαση της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο.
  • Εισηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για: Πλήρωση θέσης Έλληνα Δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανανέωση θητείας Έλληνα Γενικού Εισαγγελέα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για την υπαγωγή στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων κατασκευής Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Υγείας. Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς της Μαριάννας Λάτση προς το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» που αφορά στην εγκατάσταση Αποκεντρωμένης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς. Κύρωση της Συμβάσεως Δωρεάς του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση» προς το «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.
Tags:
Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργικό συμβούλιο, Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK