04:17 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τόσο το θέμα της Τουρκίας όσο και θέματα διμερούς συνεργασίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τόσο το θέμα της Τουρκίας όσο και θέματα διμερούς συνεργασίας

Είχε προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και Ευρωπαίους ηγέτες με αντικείμενο την προετοιμασία ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σημειώνεται πως στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής οι Ευρωπαίοι αναμένεται να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν απέναντι στην Τουρκία, δεδομένων των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα 30/11, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο «τα πάντα είναι στο τραπέζι».

«Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε επάνω στη θετική ατζέντα και την απαραίτητη προετοιμασία και επίσης για τη Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, τις ενέργειες της Τουρκίας. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα γίνει η επαναξιολόγηση προς ποιες κατευθύνσεις θα προχωρήσουμε αναφορικά με τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Τα πάντα είναι στο τραπέζι» σημείωσε.
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία, τηλεφωνική επικοινωνία, Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK