10:37 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2835)
0 06
Βρείτε μας

Τους λόγους για τους οποίους υπήρξε έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας της COVID-19 στην συμπρωτεύουσα, ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην διασπορά της COVID-19 στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή Face2Face με τον Μάνο Επιτροπάκη, τόνισε πως εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού: «δεν θα είχαμε φτάσει εδώ», επαναλαμβάνοντας πως: «ο λόγος ο κυριότερος που φτάσαμε εδώ είναι γιατί δεν τηρήθηκαν επαρκώς τα μέτρα».

Στη συνέχεια, μίλησε για την κατάσταση που είδε στην συμπρωτεύουσα όταν πήγε στη ΔΕΘ μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκη.

«Θυμάμαι τον εαυτό μου που προσκλήθηκα σε ένα εστιατόριο το βράδυ, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και ήταν κάποιοι βουλευτές, με είχαν καλέσει σ’ ένα τραπέζι σ’ ένα εστιατόριο. Όταν έμπαινα μέσα στο εστιατόριο ήρθε ο ιδιόκτητής να με καλέσει με χαρά, που πήγε εκεί ο Υπουργός στο εστιατόριο, εγώ είδα ξαφνικά σκηνές, ο ένας πάνω στον άλλον, όχι σα να μην υπάρχει COVID-19, σα να μην υπάρχει τίποτα. Σοκαρισμένος του λέω "άνθρωπέ μου πρέπει να σου κλείσουν το μαγαζί, γιατί είστε έτσι;" Περίπου γελώντας αυτός μου λέει, "μα έτσι όλοι είμαστε εδώ". Και σηκώθηκα κι έφυγα και μάλιστα ειδοποίησα την υπηρεσία λέγοντας, "ρε παιδιά κάνετε ελέγχους στη Θεσσαλονίκη"; Ο ένας πάνω στον άλλον κι ήμασταν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, ζούσανε σα να μην υπάρχει COVID. Δεν πίστευαν ότι υπάρχει ο ιός, φαντάζομαι, το πιο πιθανό» επεσήμανε χαρατηριστικά.

Έπειτα, ερωτηθείς γιατί τα μέτρα τηρήθηκαν στην Αθήνα κι όχι στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «είναι και θέμα του χαρακτήρα του κόσμου καμιά φορά…».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνα υπουργός, με δύo tweets του διευκρίνισε τι εννοούσε με τη δήλωσή του.

​Ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως «ο χαρακτήρας των κατοίκων της Θεσσαλονίκης είναι ζεστός, φιλόξενος, φιλικός και υπέροχος».

​Το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2835)
Tags:
υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκες, μάσκα, κρούσματα σήμερα, κρούσματα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, Έλληνες, πολίτες, COVID-19, κορονοϊός, Θεσσαλονίκη, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK